Diep
& Visie

Diep maakt innovatieambities waar. Wij werken aan duurzaamheid, maatschappelijke business cases en nieuwe vormen van opdrachtgeverschap. Jij weet waar het heen moet. Maar hoe? Waarmaken vergt lef, nieuwe perspectieven en vooral veel toewijding. Innovatie is dadendrang, met de kop naar voren en de tanden erin. En het is reflectie, een stapje terugdoen en een blik om je heen werpen.

Wij hebben ons in dit soort processen gespecialiseerd en helpen nu innovaties in de gebouwde omgeving te realiseren. Soms lopen wij voorop, als vaandeldrager en projectmanager. Soms lopen wij aan de zijkant mee, als procescoach of inhoudelijk adviseur.
Wij kunnen dromen en moeilijke vragen stellen. Wij hebben nieuwe ideeën en simpelweg feitenkennis.
Wij kunnen charmeren, onderhandelen, coachen en doordouwen. Wij zijn en wij gaan Diep, omdat wij verandering willen.

Hoe werkt Diep?

Onze aanpak is gebaseerd op verandermanagement, transitiemanagement en systeeminnovatie. En op onze ervaringen uit de praktijk. Wat kan je dus verwachten als je met ons aan de slag gaat?


Verkennen van het vraagstuk en achterliggende doelen

We verbinden samen met jou als opdrachtgever het vraagstuk en de aanleiding van het project met de hogere maatschappelijke en de organisatorische doelen waaraan bijgedragen wordt. Door dit te doen maken we de richting en het belang helder. We zorgen voor een stevige basis voor het project waaraan mensen zich kunnen verbinden.

Ontdekken van het systeem

Met een open en verkennende blik nemen we een duik in de diepte van het speelveld. We luisteren, maken contact en nemen waar, zowel inhoudelijk als qua dynamiek. En we nodigen jou en je partners uit dit ook te doen. Zo creëren we inzicht, bewustzijn en verbinding.

Benoemen van stakeholders

Gezamenlijk met jou identificeren we de belangrijkste partners en beïnvloeders binnen en buiten het project en/of programma en leren hen kennen.

Het geheel overzien

We analyseren met ons verstand en gevoel. We bepalen waar de knelpunten zitten, maar ook waar de hefbomen voor beweging zijn.

Procesarchitectuur bepalen

Hier creëren we de ruggengraat van de aanpak. We bepalen met elkaar aan welke knoppen we gaan draaien om een effect te bereiken. We kijken hierbij naar context, structuur, proces en inhoud.

Interventies tijdens de implementatie

Er gebeurt de hele tijd van alles in een innovatie- of veranderingsproces. Met het oog op het (hoger) doel doen we verschillende interventies. Hierbij komt de brede waaier van de Diep competenties van pas en houden we het project of programma op koers en brengen het verder. Wij ‘lezen’ voortdurend de onderliggende dynamiek en doen wat nodig is vanuit verschillende rollen.


Emergentie

Een belangrijk begrip in systeemverandering en innovatie is emergentie. Voor ons betekent dit het benutten van nog onbekende mogelijkheden. Als de juiste verbinding en context er zijn, waarin het beste uit iedereen wordt gehaald kunnen de mooiste, werkelijk nieuwe dingen ontstaan. Wij creëren de ruimte die nodig is om dit te laten ontstaan, hebben oog voor de ontwikkelingen die dan kunnen plaatsvinden, maken verbindingen en grijpen kansen.

Verankering

Wij werken met jou aan resultaat dat beklijft, verder beweegt en impact heeft. Het is onze bedoeling dat zaken duurzaam verankerd worden in gedrag van personen, nieuwe producten, diensten of werkwijzen. Wij zien graag nieuwe netwerken en samenwerkingsverbanden ontstaan, gekoppeld aan nieuwe businessmodellen.

“It ain’t what you do, it’s the way that you do it”-Bananarama

Spreekt onze visie en werkwijze jou aan? Wil je gewoon een keer uitwisselen over onze aanpak? Neem dan vrijblijvend contact op met Barbara, Kim of Petra.