Please rotate your device

Jouw Omgevingswet: Diep verbindt gemeenten & partners uit de Stedenhoek

15 mei 2017 - Diep

Op donderdag 11 mei was Diep initiator, organisator en host van de eerste bijeenkomst in een reeks van ontmoetingen in het kader van de implementatie van de nieuwe Omgevingswet, ‘Jouw Omgevingswet’ genaamd. Met het programma ‘Jouw Omgevingswet’, ondersteunt Diep de verschillende stakeholders binnen de Regio Stedendriehoek bij de implementatie van de nieuwe wet. Het programma is mede mogelijk gemaakt door een subsidie van Aan de slag met de Omgevingswet van Rijkswaterstaat. Diep treedt op als programmamaker, regisseur en eigenaar van het programma. Samen met de 7 regiogemeenten is benoemd dat er een uitdaging ligt op het gebied van verbinding, kennisdeling en communicatie met en tussen de externe stakeholders bij de implementatie van de omgevingswet. Binnen ‘Jouw Omgevingswet’ gaan we aan de slag met deze uitdagingen. De focus ligt daarbij op het organiseren en faciliteren van de verbinding en communicatie tussen alle partijen.

whatsapp-image-2017-05-11-at-10-03-57

Aan de bijeenkomst op 11 mei namen de deelnemende gemeenten en hun semi-overheid partners deel, zoals de veiligheidsregio en het waterschap. Thema’s die centraal stonden waren:

  • Wat is jouw nieuwe rol binnen de wet?
  • Wat zijn de mogelijkheden van de wet?
  • Welke competenties zijn er nodig in de toekomst?
  • Hoe gaan we samenwerken en verbinden met elkaar?
  • Nu uitproberen en experimenteren, om het straks goed uit te kunnen voeren!

Na een ludieke (nieuwe) kennismaking met elkaar, een aantal korte pitches van de verschillende expertises en een diepere kijk in wat de wet nu eigenlijk vraagt van eenieder, werd praktijkgericht gewerkt aan een uitdagende case over De Zwitsal in Apeldoorn. Vanuit de inhoud ervaarde de groep hoe het nieuwe werkveld er straks uitziet en welke uitdagingen je dan tegenkomt. Heel leerzaam en blik verruimend!

Meer informatie over de nieuwe Omgevingswet vind je in de andere blogs van Diep https://diep.nl/blog/ en op www.aandeslagmetdeomgevingswet.nl. Volg ons op Facebook en Linkedin voor onze laatste ontwikkelingen op dit gebied.

Ga terug naar blog overzicht