Please rotate your device

Terugblik 2016: verstevigen identiteit in bijzonder mooie projecten

22 december 2016 - Diep

Het einde van het jaar nadert en hoewel onze projecten in volle vaart doorgaan, nemen wij bij Diep graag een moment van reflectie. Terugkijkend op het jaar 2016 is ons vooral één ding heel duidelijk geworden: we moeten blijven vasthouden aan wie we zijn en waar we goed in zijn. Diep graaft en raakt en dit pasten we afgelopen jaar toe in een aantal mooie projecten. Onderstaand een greep uit al die gave opdrachten bij Gemeente Enschede, Gemeente Apeldoorn, Omgevingsdienst Veluwe IJssel, Hoger Onderwijs Groep Bouw & Ruimte, Nationaal Renovatie Platform (NRP), Hogeschool Utrecht (MUAD), Brabantse Stroomversnelling en Kantoor vol Energie.

Door onze flexibele werkwijze gaan we dieper in op momenten dat dat nodig is of waar dat kansen oplevert. Dieper op de inhoud, dieper op het proces of de vorm en vooral dieper op de mens. Het proces is belangrijk, maar de mens daarachter die de echte verandering moet gaan bewerkstelligen, die staat bij ons voorop. We adviseren op strategisch niveau, maar we kunnen ook een rol spelen in de uitvoering en dat werkt heel prettig, ook voor onze opdrachtgevers.

Collectief aankopen
Onze drie expertises kwamen mooi bij elkaar in het project voor de vereniging Mens- en milieuvriendelijk Wonen Almelo, een collectief particulier opdrachtgeverschap (CPO). Een groep particulieren wil in Almelo op een gebied in ontwikkeling een appartementencomplex realiseren waar duurzaam wonen, circulariteit en noaberschap de pijlers zijn. Prachtig om tijdens het begeleiden van zowel het bestuur en de leden van de CPO als het bouwproces onze drie expertises gebiedsontwikkeling, duurzaamheid en circulariteit bij elkaar te zien komen. Het project bevindt zich op dit moment in een spannende fase waarin de aankoop van de grond centraal staat.

Verbetering in samenwerking
Voor de Omgevingsdienst Veluwe-IJssel mochten we dit jaar diep gaan op het proces rondom de energiebesparing bij het MKB, een van de taken van alle omgevingsdiensten in Nederland die ze in samenwerking met gemeenten moeten vormgeven. We hadden de opdracht om in die samenwerking verbetering te realiseren en hebben een advies opgeleverd met daarin een nieuwe positionering. Waar we tijdens interviews voelden dat er meer zat, gingen we terug. Meer vragen stellen, de verbeterpunten en kansen echt naar boven halen. De volgende stap wordt nu gezet met een Gelderse taskforce, waar we ook bij betrokken zijn.

Woningmarktdebat
Met plezier kijken we terug op het Woningmarktdebat van de gemeente Apeldoorn dat wij mochten organiseren. Zowel inhoudelijk op de programmering als de pragmatische begeleiding op de dag zelf. Bouwers, gemeente en andere stakeholders luisterden naar de inspirerende keynote over gasloze wijken van Pallas Agterberg, directeur strategie van Alliander, en gingen vervolgens in werksessies met elkaar dieper op de energietransitie in.

2016 was het jaar waarin we onze identiteit verstevigden en bijzondere projecten zijn gestart. We kijken uit naar een net zo mooi of misschien wel mooier 2017 en …

kerstkaart-diep-2016

Ga terug naar blog overzicht