Please rotate your device

Onderzoekscongres Bouw & Ruimte: Eerste Diep event op het Zwitsalterrein

22 augustus 2016 - Diep

In mei 2016 vond op het Zwitsal terrein in Apeldoorn het eerste Onderzoekscongres Bouw & Ruimte plaats van de Hoge Onderwijsgroep Bouw & Ruimte. Alle docenten, onderzoekers en lectoren van hogescholen binnen het domein Bouw & Ruimte waren hiervoor uitgenodigd. Diep was verantwoordelijk voor zowel de inhoudelijke ontwikkeling van het programma als voor het daadwerkelijk fysiek en organisatorisch neerzetten van het event.

Voor Diep was het congres een thuiswedstrijd op ons eigen bijzondere Zwitsal terrein in Apeldoorn. Erg leuk en mooi om alle gasten daar op onze manier te mogen ontvangen. De oude industriële hallen hadden we samen met onze partners van de Peercreatie omgetoverd tot een professionele én fijne ontmoetingsplek. Vanuit de foodtruck werd iedereen voorzien van een heerlijk vers gemaakte stoof en gezonde broodjes. Door het inzetten van de Diep event app konden de gasten van tevoren (na registratie) elkaar en de organisatie al opzoeken. Alle belangrijke informatie zoals het programma, de routebeschrijving en elkaars contactgegevens waren te vinden in deze unieke app. En de registratie van de deelnemers van dit congres verliep hierdoor soepel: tijdens de ontvangst hoefde men alleen maar de barcode in de app te laten scannen.

_DSC8279 kopie

We startten de dag met twee bijzondere keynote sprekers. Visionair Peter Savelberg nam de gasten mee in een nieuwe kijk op de inrichting van Nederland en de samenhang tussen steden en economie. Architect Jan Jongert van Superuse Studio inspireerde het gezelschap met zijn verhaal over “Cyclifiers”, innovaties die bijdragen aan de duurzame stad en bijbehorende ontwerpprocessen. Het programma was doorlopend georganiseerd, zodat bezoekers op ieder moment van de dag konden kiezen aan welk programmaonderdeel ze wilden deelnemen. Er waren 18 pitches van lectoren en onderzoekers te beluisteren over diverse onderzoeken van de deelnemende hogescholen. Thema’s die gepresenteerd werden, varieerden van innovaties in de bouw tot metabolisme in de stad, biobased bruggen en nieuwe opleidingsvormen binnen het domein. Daarnaast konden de deelnemers elkaar onder het genot van een hapje en drankje ontmoeten, nieuwe plannen maken voor het volgende praktijkgericht onderzoek en ‘deals sluiten’ op het Meet & Greetplein.

_DSC8189 kopie

Het is voor de opleidingsdirecteuren van de hogescholen belangrijk een goede verbinding te maken tussen datgene wat ´buiten´ gebeurt en de onderwijsprogramma´s. Met dit congres leveren zij daar een bijdrage aan. Het doel van onderzoekscongres 2016 was om het praktijkgerichte onderzoek binnen alle hogescholen en richting het bedrijfsleven onder de aandacht te brengen, zodat iedereen op de hoogte is en blijft van alle onderzoeken die er lopen. Dit was een eerste stap in de verbinding tussen het onderwijs en wat er op de grens van hogeschool en buitenwereld gebeurt.

_DSC8148 kopie

Diep is van mening dat samenwerkingen sneller tot stand komen en krachten gebundeld worden als op een juiste manier verbinding wordt gemaakt. In een bijeenkomst als het onderzoekscongres van de HOG is de combinatie van inhoud, proces en vorm cruciaal om de juiste setting te creëren, passend bij de bredere doelstelling en context. Bij het HOG event hebben we dat mogen doen. En daar worden wij als Diep blij en gelukkig van: de combinatie van proces, inhoud en vorm. Omdat we weten dat daarmee iets goeds ontstaat.

Onder de vlag van Diep Events verzorgen wij steeds vaker een totaalconcept zoals het HOG Onderzoekscongres Bouw & Ruimte. Onze wens is om ook deze activiteiten verder uit te breiden en hiermee een waardevol Diep product neer te zetten. Houd onze website in de gaten voor meer informatie en mocht je samen met ons een event neer willen zetten: Bel of mail ons!

Foto’s: Fokke de Boer

Ga terug naar blog overzicht