Please rotate your device

Sterke resultaten bij het Nationaal Renovatie Platform

5 april 2017 - Diep

Het Nationaal Renovatie Platform (NRP) brengt partijen uit de volle breedte van de vastgoedsector bij elkaar. Partijen worden verbonden met elkaar, leren elkaar kennen, delen én ontwikkelen kennis om op deze manier de maatschappelijke opdracht in te vullen. Die opdracht? De waarde van het bestaande vastgoed in Nederland over het voetlicht brengen en dit vastgoed op een duurzame en verantwoorde manier gebruiken, nu en in de toekomst. Dat alles sluit natuurlijk naadloos aan bij wat wij met Diep voor ogen hebben.

10-zwitsal

Barbara is dan ook met veel plezier aan de slag als begeleider van diverse NRP-activiteiten. Ze begeleidt groepen die gevormd worden door een diverse samenstelling van leden van het platform. Juist die multidisciplinariteit zorgt ervoor dat bijvoorbeeld in een intervisie-sessie heel waardevolle ideeën op tafel komen. We merken dat bij deze sessies de gelijkwaardigheid als grootste goed geldt. Deelnemers delen binnen het format van een aantal rondes op zeer open wijze kennis en ideeën. En dat zonder enige vorm van terughoudendheid die bijvoorbeeld ingegeven zou kunnen worden door een opdrachtgever-opdrachtnemerrelatie. In elke ronde wordt de opgave verder verdiept. Resultaten beperken zich niet tot de sessie binnen de vier muren. De uitkomsten van zo’n intervisie vertalen zich direct door naar de concrete opgaven van de partners. En dat maakt de cirkel weer rond.

Naast intervisies met platformleden begeleidt Barbara expertmeetings en taskforces, waarin wederom een diverse groep leden aan de slag gaat. Dit keer niet met een vraagstuk vanuit het platform zelf, maar met een concrete opgave vanuit de overheid of de markt. Zo is kortgeleden een voorstel bij de gemeente Amsterdam neergelegd met betrekking tot duurzame gebiedstransformatie. Onlangs is een taskforce van start gegaan die zich over de versnelling van de verduurzaming van de bestaande bouw buigt. Goede initiatieven met mooie resultaten.

Barbara: “Het bijzonderste om mee te maken in deze processen zijn de momenten dat men elkaar weet te verwonderen. Daarmee vóel je dan dat een belangrijke stap wordt gezet. Gewoon door echt te luisteren naar hoe het bij anderen werkt. Het kan zo eenvoudig zijn!”

Ga terug naar blog overzicht