Please rotate your device

Diep zoekt afstudeerder die aan de slag wil met versnellen van de energietransitie

12 juli 2017 - Diep

Wil je afstuderen op een bijzondere plek? Heb je interesse in energietransitie, innovatie en de manier waarop dit in steden en dorpen wordt vormgeven? Vind je het leuk om je echt te verdiepen in een eigen onderwerp? Ben je bereid om initiatief te nemen, verschillende rollen aan te nemen en jezelf beter te leren kennen? Dan ben jij de student die Diep zoekt!

Over Diep

Diep is een jong en dynamisch bedrijf, we hebben dromen en ambities en werken daar gestaag aan. We zijn gespecialiseerd in de processen rond innovatie en vernieuwing. We helpen mensen, organisaties en programma’s bij het vormgeven van inhoud en proces in hun opgaves. Inhoudelijk gaat het vaak over energietransitie, circulaire economie of gebiedsontwikkeling (kijk op: www.diep.nl). Heel specifiek is de implementatie van de nieuwe Omgevingswet een thema waar we aan werken. We ontwikkelen zelf steeds nieuwe kennis en perspectieven die passen bij de ontwikkelingen in de maatschappij. Begin 2017 hebben wij in Apeldoorn Plek opgezet. Hier werken wij, hosten we anderen en organiseren we met elkaar bijeenkomsten en ontmoetingen.

De opdracht

Jouw taak is om uit te zoeken hoe twee, op het eerste gezicht losse ontwikkelingen, elkaar raken en versterken: de energietransitie en de Omgevingswet (www.aandeslagmetdeomgevingswet.nl). Heel veel partijen zijn in beweging om energie te besparen, gebouwen ingrijpend te isoleren of om energie duurzaam op te wekken. Daarbij zijn nog veel hobbels te overwinnen. Vanuit de overheid wordt de nieuwe Omgevingswet geïmplementeerd, waardoor bij ontwikkelingen in de leefomgeving veel meer ruimte komt voor initiatieven en lokaal maatwerk bij afwegingen. Meer ruimte in regels dus. Wij denken dat door de nieuwe Omgevingswet de energietransitie kan worden versneld en vergemakkelijkt. Hoe dat precies werkt en wat daarvoor nodig is ga jij onderzoeken. Je duikt in de praktijk van spelers in beide “velden”. Je gaat op zoek naar wat daar gebeurt en waar men tegenaan loopt. Daaruit distilleer je goede voorbeelden, kansen en belemmeringen. Het betreft kwalitatief onderzoek met onder andere literatuuronderzoek en interviews of workshops.

Jouw precieze afstudeerproject geven we samen verder vorm. Jouw interesses én kwaliteiten zijn belangrijk en we geven je de ruimte om deze optimaal in te zetten. We begeleiden je in jouw leerproces en helpen je bij het concreet maken van je opdracht. Van jou verwachten we oprechte interesse, eigen initiatief en dat je open staat om dingen te proberen en jezelf nog beter te leren kennen.

Jouw profiel

 • HBO of WO afstudeerder
 • Interesse en houding is belangrijker dan specifieke opleiding. Voel je vooral uitgenodigd om te reageren als je interesse is gewekt door het bovenstaande. Wij houden ook wel van een verrassing!
 • Opleidingen waar wij aan denken: innovatiestudies, planologie, bedrijfskunde, bestuurskunde, sociologie, …

Praktische informatie (periode, duur, faciliteiten, begeleiding, vergoeding)

 • De afstudeerperiode duurt minimaal 6 maanden en maximaal 12 maanden.
 • De volgende faciliteiten stellen wij jou ter beschikking:
  • Een werkplek (bij plekapeldoorn.nl)
  • Een dynamische werkomgeving met diverse projecten, initiatieven en partijen
  • Een vaste begeleider van Diep
  • Een stagevergoeding

Reageren?

Stuur een mail met daarin een kort CV en je motivatie: Waarom lijkt dit jou een interessante afstudeerplek? Waarom denk je dat jij bij ons past? Wat wil je echt graag leren, bereiken of ontwikkelen?

Neem voor meer informatie contact op met Kim Verschuren via kim@diep.nl of 06-24527085

Ga terug naar blog overzicht