Please rotate your device

9 april Duurzaam Gebouwd Talk op Building Holland

15 maart 2019 - Diep

Petra is door Duurzaam Gebouwd uitgenodigd om een verhaal te doen tijdens Building Holland over wijkaanpakken voor energieneutrale wijken. Ze baseert haar verhaal op de ervaringen en lessen uit project SMILE (Sociaal Maatschappelijke Innovatie Labs Energie) waar ze op de Tilburg University onderzoek naar doet.

Het mooie van Building Holland is dat daar de hele keten is vertegenwoordigd: architecten, adviseurs, woningcorporaties, ontwikkelaars, overheid, beleggers, installateurs, ingenieurs, aannemers en toeleveranciers. De energietransitie is een centraal thema – hoe kan het ook anders!

De energietransitie is als het ware de grootste verbouwing van Nederland. SMILE zoomt vooral in op de sociale kant van de transitie op het niveau van de wijk: coördinatie, draagvlak, participatie. Vanuit dat perspectief geeft Petra tijdens Building Holland inzicht in
a. de nieuwe rollen en de nieuwe tools waarmee geexperimenteerd wordt in de SMILE wijken;
b. de ervaringen/inzichten die dat oplevert;
c. en uitdagingen die daarbij spelen, wat we te doen hebben met elkaar.

De presentatie van op dinsdag 9 april om 12.00 uur bij de Duurzaam Gebouwd Talks. Na de presentatie is er volop gelegenheid om met Petra en andere SMILErs in gesprek te gaan. Meer weten? Neem dan even contact op via petra@diep.nl.

Zie ook de website van building holland 

Ga terug naar blog overzicht