Please rotate your device

Afstudeerder Sabine onderzoekt het DNA van circulaire netwerken

31 januari 2019 - Diep

Op maandag 21 januari hebben wij onze nieuwe stagiaire Sabine binnen Diep mogen verwelkomen! Sabine volgt de studie ‘Environment and Society’ met de specialisatie ‘Corporate Sustainability’ aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Ze gaat binnen ons thema Circulariteit aan de slag en houdt zich bezig met de vraag wat het DNA van een circulair netwerk eigenlijk inhoudt. en hoe dat tussen netwerken, bijvoorbeeld per stad of regio, kan verschillen. Als je dit weet kun je veel gerichter aan de slag en als stedelijk of regionaal netwerk ook een focus kiezen waaraan je je aandacht wil besteden en wat je daarvoor nodig hebt. Sabine gaat daarvoor aan de slag met onze initiatieven Cirkelstad Apeldoorn en Get Circulair Connected. We verwachten dat ze in juni haar resultaten kan presenteren. 

Na haar Bachelor studie in Oostenrijk heeft Sabine zich met veel passie ingezet voor duurzaamheid, milieueducatie en jongeren ontwikkeling binnen het internationale natuurvrienden netwerk (NIVON in het Nederlands). Toen is zij zich enorm bewust geworden dat onze huidige levensstijl niet alleen invloed heeft op ons milieu maar ook rechtstreeks op de toekomstige kansen en het welzijn van kinderen en jongeren in alle landen. Dit inzicht is haar drijfveer geworden om zelf iets bij te dragen aan de broodnodige transitie naar een duurzame samenleving.

Ben je geinteresseerd in het onderzoek van Sabine? Of wil je meer weten over circulariteit? Laat het ons weten. Je kunt een mail sturen naar Barbara of Sabine.

Ga terug naar blog overzicht